Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسابقه تلویزیونی "میدون" در حالی که دکور سوخته را بازسازی می‌کند این هفته روی آنتن نمی‌رود؛ برنامه "چرخ" شبکه ۴ سیما، شرایط پایان کرونا را بررسی می‌کند و در "مکث" و "آدم‌های خوب شهر" به دو روایت از بیماران پروانه‌ای و اولین شهید گشت ۱۱۰ می‌پردازند. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۱ فرهنگی رادیو و تلویزیون نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اخبار کوتاه رادیو و تلویزیون را در ادامه بخوانید: 

تعطیلی موقت و بازسازی دکور حادثه دیده "میدون"

مسابقه تلویزیونی "میدون" به دلیل تقارن با شب‌های قدر این هفته روی آنتن نمی‌رود و دکور این برنامه نیز در حال بازسازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این مسابقه تلویزیونی به دلیل تقارن با شب‌های قدر این هفته پخش نخواهد داشت.

طبق اعلام سید محمدحسین هاشمی گلپایگانی تهیه‌کننده این مسابقه، دکور "میدون" که به دلیل ایجاد حریق آسیب دیده بود، در دستور کار بیمه برای جبران خسارات و در حال بازسازی است.

دکور این برنامه همچنین در فصل جدید علاوه بر تعمیر، تغییراتی هم خواهد داشت.

مسابقه تلویزیونی "میدون" پنجشنبه هفته گذشته حین ضبط یکی از آیتم های معرفی کسب و کار دچار حادثه آتش‌سوزی شد و با اطفاء به موقع و حضور ماموران آتش نشانی خوشبختانه صدمات جسمانی به دنبال نداشت.

"میدون" کاری از گروه اجتماعی شبکه سه سیما است که پنجشنبه و جمعه شب‌های هر هفته بعد از اخبار شبانگاهی شبکه سه سیما پخش می‌شود.

این برنامه به معرفی تازه‌ترین ایده‌های فناورانه و کسب و کارهای خلاق می‌پردازد.   

 

زندگی و آثار اکبر رادی  در «کارگاه تیاتر» رادیو نمایش مرور می‌شود

پنجشنبه بیست و چهارم اردیبهشت‌ماه، برنامه «کارگاه تیاتر» رادیو نمایش به زندگی و آثار اکبر رادی می‌پردازد. کارگاه تیاتر رادیو نمایش همچنان به صورت مجازی برگزار می‌شود؛ به این صورت که در یک گروه مجازی استاد درس می‌دهد و پس از آن هنرجوها هم سؤالاتشان را می‌پرسند و هم به ایفای نقش می‌پردازند.

«کارگاه تیاتر» به تهیه‌کنندگی انسیه شمس‌اللهی، کارشناسی و کارگردانی تئاتر بهنود بهلولی و با حضور هنرجویانی همچون  محمد موفق اصل، بهار کاظمی، علیرضا یزدانی و سوما زمانی، عصر روز پنجشنبه بیست و چهارم اردیبهشت‌ماه، ساعت 18 از رادیو نمایش پخش می‌شود.

اعلام ویژه برنامه‌های شبکه‌های استانی برای شب‌های قدر

همزمان با فرا رسیدن لیالی قدر، شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی استانی برنامه‌های گوناگونی را تدارک دیده‌اند که بیشتر آنها به صورت زنده و از بقاع متبرکه، مساجد جامع و دیگر اماکن مقدسه هر استان روی آنتن خواهد رفت.

این مراسم شامل مناجات‌خوانی، سخنرانی مذهبی، قرائت دعای جوشن کبیر و دیگر ادعیه سفارش شده در شب‌های قدر و همچنین دعا و نیایش برای شفای بیماران و رفع کامل شیوع بیماری کروناست که مطابق با آداب و رسوم چهارگوشه ایران و در شهرها و مراکز استان‌ها برگزار می‌شوند و شبکه‌های استانی هم با اندیشیدن تمهیدات لازم، پخش زنده آنها را در دستور کار قرار داده‌اند.

مراسم احیای شب‌های قدر در حرم مطهر رضوی طی سه شب نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم به صورت زنده از سیمای مرکز خراسان رضوی پخش می‌شود. این مراسم هر شب با مدت زمان تقریبی 180 دقیقه روی آنتن می‌رود و شامل قرائت دعای جوشن کبیر، مرثیه‌سرایی، سخنرانی، قرآن بر سر گیری و توسل به امام رضا(ع) است.

صدا و سیمای مرکز قم هم ویژه برنامه «در سایه رحمت» را طی این سه شب و با مدت زمان تقریبی 180 دقیقه از حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) روی آنتن می‌برد. «قدر قدر» هم عنوان ویژه‌برنامه شب‌های قدر در سیمای مرکز فارس است که هر شب به مدت 320 دقیقه از حرم مطهر حضرت احمد بن موسی(ع) پخش خواهد شد.

در کرمان مراسم احیای شب‌های قدر در گلزار شهدای این شهر و در جوار مزار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی برگزار می‌شود و سیمای مرکز کرمان این مراسم را در قالب برنامه‌ای تولیدی پخش می‌کند.

در سایر مراکز استان‌ها هم مراسم احیای لیالی قدر با محوریت بقاع متبرکه شاخص، مساجد جامع و دیگر اماکن مقدسه تدارک دیده شده است و شبکه‌های استانی به صورت زنده یا تولیدی، اقدام به پوشش آنها می‌کنند.

رویت «مکث» از بیمار پروانه‌ای که همه عمر قرنطینه بوده است

"مکث" در قسمت جدید خود میزبان بیمار پروانه‌ای می‌شود که همه عمر در قرنطینه بوده است. بیماران پروانه‌ای ناچارند تمام عمرشان را در قرنطینه سپری کنند چراکه با کوچک‌ترین زخم یا مشکل پوستی بیماری‌شان حاد خواهد شد. در نوزدهمین قسمت از برنامه مناسبتی "مکث" که چهارشنبه شب 24 اردیبهشت ساعت 19:30 از شبکه دو سیما پخش خواهد شد، گلاره عباسی میزبان یکی از بیماران پروانه ای است که در مورد شرایط سخت بیماران در زندگی و دوران کرونا صحبت خواهد کرد.

برنامه "مکث" ویژه ماه مبارک رمضان شبکه 2 قبل از افطار با نگاه ویژه به کرونا سراغ قصه‌های اجتماعی می‌رود، قصه‌های آدم‌ها و موقعیت‌هایی که قبل و بعد از کرونا حال و روزشان عوض شده است.

این برنامه اجتماعی به صورت گپ و گفت میان هنرمندانی نظیر  گلاره عباسی، فریبا متخصص، فرناز رهنما، پیام دهکردی، الهام پاوه‌نژاد، رسول نجفیان، داریوش کاردان، چنگیز جلیلوند، گیتی خامنه، مریم سعادت، رضا رفیع و صاحبان داستان‌های اجتماعی مربوط به کرونا ضبط و پخش می‌شود.

رزمندگان و فرماندهان کربلای چهار مهمان "خرم‌شهر" شدند

برنامه "خرم‌شهر" میزبان تعدادی از رزمندگان و فرماندهان عملیات کربلای 4 شد. در ایام ماه مبارک رمضان برنامه زنده "خرم‌شهر" از شبکه سلامت روی آنتن می‌رود. «خرم شهر» برنامه‌ای گفت‌وگو محور است و هر روز با دعوت از یک مهمان روایتی از زندگی را ارائه می‌کند؛ روایت قصه آدم‌های متفاوت در جامعه که کمتر شناخته شده‌اند.

این برنامه گفت‌وگو محور، هر روز ساعت 19 به صورت زنده پخش می‌شود. اجرای برنامه «خرم شهر» برعهده محمدحسین امیدی است. شب گذشته سه‌شنبه 23 اردیبهشت‌ماه، برنامه "خرم‌شهر" میزبان علینقی اباذری، محمدحسین فضل‌الله سورکی و محمد اسماعیل نواییان از رزمندگان و فرماندهان عملیات کربلای 4 بود.

عملیات کربلای 4 هیچ‌گاه مظلومیت و شجاعت رزمندگان را فراموش نمی‌کند، عملیاتی که رادارهای آمریکایی به جبران قضیه مک فارلین، تمام جزئیات عملیات را به عراقی‌ها ارائه داده بودند. عملیاتی که در آن 50 نفر از نیروهای پاک و رزمنده از دل یک روستای قریب پای وصیت‌نامه‌ای را امضا می‌کنند که از مجموع 50 نفر حاضر در عملیات کربلای 4، از روستای سورک هشت نفر به شهادت و 30 نفر به درجه جانبازی رسیدند.

در این عملیات 40 نفر از رزمندگان شهر سورک با نوشتن وصیت‌نامه‌ای دسته‌جمعی و امضای آن در شب عملیات که در نوع خود کم‌نظیر بوده است، وفاداری خود را به امام خمینی (ره) و آرمان‌های بلند انقلاب نشان دادند.

اباذری از جمله مهمانان این برنامه گفت: حضور این تعداد از رزمندگان در این عملیات به این مفهوم بوده است که یک پنجم از کل غواصان گردان از رزمندگان شهر سورک بودند که این خود افتخار بزرگی برای مردم شریف این شهر است، غواصان خط‌شکن باید عرض اروند را شنا و سپس موج اول درگیری با دشمن را آغاز می‌کردند. روحیه ایمان و اخلاص رزمندگان در این عملیات کم‌نظیر بود.

در ادامه بخشی از وصیت‌نامه شهدای عملیات کربلای 4 در برنامه «خرم‌شهر» خوانده شد.

در متن این وصیت نامه آمده است:

«به عنوان آخرین وصیت از خانواده‌هایمان، پدران، مادران، همسران و فرزندانمان می‌خواهیم که همانند اولاد امام حسین (ع) صبر و استقامت پیشه کنند و قلوبشان را متوجه خدا کنند و بدانند که اگر بخواهند در دنیا و آخرت سر افراز باشند، راه همان راه قرآن است و از این طریق عشق و محبت امام (ره) را در دل خویش بگذارند و توطئه‌ها و شایعات منافقان را خنثی کنند.»

تیتراژ ابتدایی این برنامه را مصطفی پاشایی بر اساس ترانه‌ای از حامد عسکری خوانده، حمید عابدی خواننده آیتم‌های برنامه است و تیتراژ پایانی نیز مناجاتی با حال و هوای ماه مبارک رمضان و با نوای محمدحسین پویانفر است.

قدردانی رئیس جمهور از پخش مراسم شب احیاء از صداوسیما

رئیس جمهور در جلسه هیئت دولت از صداوسیما برای پخش مراسم شب نوزدهم ماه مبارک قدردانی کرد و گفت: دوربین صداوسیما حال این مراسم را منتقل کرد. مردم در خانه‌ها بودند اما به حق فقط جسم مردم در خانه بود. این‌ها جای قدردانی دارد و در تاریخ ماندگار است.

وی این آرامش را مهم دانست و گفت: اینکه مردم به فکر هم‌اند و دستگیرند، ریشه این به فرهنگ و پیروی ما از خاندان رسالت برمی‌گردد. در این روزی که به نام مولای‌مان است می‌خواهم از ملت بزرگ ایران بار دیگر تشکر کنم. دیشب برای مراسم احیا مساجد ما ساعاتی باز شد و مشاهده کردیم که مراسم ویژه‌ای برگزار شد، مردم از هر شب نوزدهم دیگری متأثرتر بودند. مردم همه اصول را رعایت کردند و تمدن ایرانی و اسلامی را نشان دادند. کجای دنیا بدون قوه قهریه فقط با توصیه متخصصان و توصیه‌های وزارت بهداشت اینگونه عمل می‌کنند و همه پروتکل‌ها را رعایت می‌کنند.

رئیس‌جمهوری ادامه داد: چقدر خوب که صداوسیمای ما با دوربین و پخش خود حال این مراسم را منتقل کرد. مردم در خانه‌ها بودند اما به حق فقط جسم مردم در خانه بود. این‌ها جای قدردانی دارد. به نظر من اینها در تاریخ ماندگار است. همان که مقام معظم رهبری فرمودند که آنچه در این روزها اتفاق می‌افتد باید ثبت شود. باید این فداکاری‌ها، ایثارها، درکنار هم ماندن و ... باید در تاریخ ما بماند و ماندگار شود.

تجلیل از خانواده اولین شهید 110 و داستان شجاعت یک همشهری معمولی

"آدم‌های خوب شهر" در جدیدترین قسمت خود که چهارشنبه 24 اردیبهشت ساعت 17:30 از شبکه دو روانه آنتن می‌شود به دو روایت از کسانی می‌پردازد که هر دو شجاعت و مسئولیت بالای اجتماعی از ویژگی‌های شخصیتی‌شان بوده است.

این قسمت از برنامه "آدم‌های خوب شهر" روایتگر بخشی از داستان علی مدد اواک است. کسی که به دفاع مشروع از فردی می‌پردازد که هیچ آشنایی قبلی با وی نداشته اما وقتی می‌بیند مورد تهاجم یک سارق کیف قاپ قرار گرفته منفعل نماند و به اندازه خود سهمش را در دفع خطر از این شهروند ادا می‌کند.

اما روایت بعدی "آدم‌های خوب شهر" مربوط به یکی دیگر از قهرمانانی است که حالا بین ما نیست و خانواده او مهمان این برنامه‌اند. خانواده شهید محمدعلی دولت آبادی؛ اولین شهید گشت 110 که 21 رمضان سال 91 با زبان روزه در یک عملیات تعقیب و گریز با سارقین خودرو به مقام شهادت رسید؛ روایت دیگر این برنامه را شکل می‌دهند.

"آدم‌های خوب شهر" داستان کسانی ا‌ست که توانسته‌اند برای خوب شدن حال دیگران قدم بردارند. این برنامه، با اجرای سیدکاظم احمدزاده در هر قسمت سوژه و روایتی خاص از زندگی یکی از مردم خوب شهر را دنبال می‌کند. این قدم خیر می‌تواند در دل خانواده اتفاق افتاده باشد یا در سطح جامعه؛ خرد باشد یا کلان؛ آنچه مهم است دایره توجه به کسانی است که نیازمند کمک ما هستند هرچند جزو خانواده یا اطرافیان ما نباشند.

"آدم‌های خوب شهر" کاری است از گروه خانواده به تهیه کنندگی علی‌اکبر کریمی که هر روز در ایام ماه مبارک رمضان ساعت 17:30 از شبکه دو سیما روانه آنتن می‌شود.

امکان‌سنجی پایان کرونا در "+چرخ"

چهاردهمین قسمت ویژه‌برنامه‌ "+چرخ" ساعت 14:30 امروز، چهار‌شنبه 24 اردیبهشت، با بررسی شرایط پایان شیوع کرونا در کشور روی آنتن شبکه‌ چهار می‌رود. در این قسمت از برنامه‌ "+چرخ"، حافظ آهی به‌عنوان مجری-کارشناس "+چرخ" با دکتر محمدحسین مدرسی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت‌وگو خواهد کرد.

در هفته‌های اخیر بعضی از کشورها و مناطق مختلف دنیا اعلام کرده‌اند کم‌کم به شرایط مطلوبی برای مبارزه کامل با شیوع ویروس کووید 19 رسیده‌اند اما هنوز هیچ کشور پایان شیوع کامل کرونا در مناطق کشورش را اعلام نکرده است. نیوزلند یکی از کشورهایی است که قوانین سختی برای مبارزه با شیوع کووید-19 اعمال کرده است. تا امروز کل تعداد ابتلاها به کووید-19 در نیوزلند به 1489 مورد و کل مرگ ناشی از آن به 21 نفر رسیده است. تا امروز تنها 134 مورد فعال ابتلا در این کشور وجود دارد و در روزهای گذشته تنها یک مورد ابتلای تازه در این کشور گزارش شده است.

برای اینکه این کشور بتواند ادعا کند توانسته بیماری را سرکوب کند باید 28 روز (دو دوره‌ی پیاپی پنهان ویروس) را بدون ابتلایی تازه سپری کند. ووهان چین هم شرایط نسبتاً مطلوبی داشت تا اینکه برای نخستین بار پس از بازگشایی شرایط قرنطینه در این منطقه، در اوایل ماه آوریل، ابتلای افرادی جدید به 2-SARS-CoV  در این شهر تأیید شد. بر اساس این گزارش پنج نفر که از اعضا یک محله‌ی مسکونی بودند روز گذشته مبتلا به کووید-19 تشخیص داده شدند. این آمار نشان می‌دهد که حتی با گذشت دو دوره‌ی 14 روزه‌ی پنهان ماندن ویروس -که شرط لازم برای اعلام پایان شیوع در یک محل است- ممکن است ویروس بار دیگر در جامعه ظهور کند.

مجله‌ تصویری "+چرخ" مهم‌ترین رویدادهای علم و فناوری و مسائل روزمره‌ی زندگی را با تمرکز بر تحولات علمی درباره‌ی ویروس کرونا و با نگاهی تخصصی و به‌زبانی ساده و با حضور کارشناسان، اساتید دانشگاه و نخبگان بررسی و واکاوی می‌کند.

"+چرخ" در ماه مبارک رمضان از شنبه تا چهارشنبه، از ساعت 14:30 به‌صورت زنده و تکرار آن ساعت 20:30 از شبکه‌ی چهار پخش می‌شود. مجری "چرخ" حافظ آهی است و محمد جباری سردبیری برنامه و الهه بهبودی تهیه‌کنندگی "+چرخ" را بر عهده دارند.

داستان "مرزبان" تشیع مستند تلویزیونی شدخاطره‌ "کیانوش گرامی" از سریال رمضانی تلویزیون/ یک بار دست علی نصیریان تلفن همراه ندیدمانتقاد آقای کارگردان به مدیریت در سینما و تلویزیون/ پخش "صلح امام حسن(ع)" و مجله شب‌قدری در رادیو

ویژه برنامه ارتش فدای ملت در شبکه یک

ویژه برنامه "ارتش فدای ملت" با موضوع عملکرد نیروی زمینی ارتش در مقابله با کرونا پخش می‌شود. در این برنامه که با کارگردانی منصور حکمت‌نیا ساخته شده است و امروز ساعت 17:33 دقیقه پخش می‌شود، امیر حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش و فرمانداران شهرهای شمالی کشور گزارشی از فعالیت ارتش در این مناطق ارائه می‌دهند.

شهرهای گیلان، صومعه‌سرا، رشت و فومن از جمله شهرهایی‌اند که نیروی زمینی ارتش بعد از فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر کمک نیروهای مسلح در مقابله با کرونا، در آنها فعالیت داشتند.

برنامه "ارتش فدای ملت" کاری از گروه تلویزیونی ارتش است که با کارگردانی منصور حکمت‌نیا ساخته شده است.

انتهای پیام/

R1515/P/S4,1430/CT12 واژه های کاربردی مرتبط شبکه پنج سیما شبکه سه شبکه یک شبکه چهار شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه پنج سیما شبکه سه شبکه یک شبکه چهار شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران رسانه ملی تلویزیون معاونت برون مرزی شبکه پنج سیما شبکه سه شبکه یک شبکه چهار شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران رسانه ملی تلویزیون مسابقه تلویزیونی ماه مبارک رمضان آدم های خوب شهر عملیات کربلای 4 مردم در خانه صورت زنده رادیو نمایش ویژه برنامه سیمای مرکز اولین شهید پخش می شود شب های قدر پروانه ای وصیت نامه روی آنتن خرم شهر کووید 19 نامه ای آدم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۲۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

4 نکته درباره تعطیلی دفتر الجزیره در اسرائیل

 عصرایران ؛ ‌رضا غبیشاوی – کابینه اسرائیل به تازگی رای به تعطیلی دفتر الجزیره در اسرائیل داد. با این اقدام، نزدیک به 30 سال حضور الجزیره در اسرائیل به صورت موقت متوقف می شود. در این باره می توان به چند نکته اشاره کرد:


 حکم توقیف

روند تصمیم گیری این ممنوعیت قابل توجه است. پارلمان اسرائیل ماه گذشته مصوبه ای داشت که براساس آن، به دولت اسرائیل اختیار داد در صورتی که رسانه خارجی، "خطری علیه امنیت ملی اسرائیل" باشد می تواند فعالیت آن را در اسرائیل ممنوع کند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، الجزیره را شبکه "تروریستی" توصیف و آن را به تحریک علیه نظامیان اسرائیل متهم کرد. این درحالی است که رسانه های اسرائیلی گفته اند رئیس موساد توصیه کرده بود فعلا دست به این اقدام نزنند تا مذاکرات آتش بس جنگ غزه و بازگشت اسیران اسرائیلی تعیین تکلیف شود. 

وزیر ارتباطات اسرائیل در حال امضای حکم ممنوعیت فعالیت الجزیره در اسرائیل

تصمیم جلوگیری از فعالیت الجزیره در جلسه هیات وزیران اسرائیل به رای گذاشته شد و با اجماع به تصویب رسید. بعد از آن بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در توییتر (ایکس)، خبر تصویب را اعلام کرد. این حکم بعد از تصویب در هیات وزیران بلافاصله از سوی وزارت ارتباطات اسرائیل اجرا شد.
وزیر ارتباطات اسرائیل در مقابل دوربین، نامه دستور تعطیلی دفتر الجزیره را امضا و فیلم آن را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد تا دقایقی بعد، کارکنان وزارت ارتباطات با حمایت نیروهای پلیس سراغ دفتر الجزیره در شهر قدس / بیت المقدس / اورشلیم رفتند و آن را پلمب کردند.

براساس تصمیم اجرایی تصویب شده در هیات وزیران اسرائیل، دفاتر الجزیره در اسرائیل به مدت 45 روز تعطیل و سایت های اینترنتی الجزیره عربی و انگلیسی در اسرائیل فیلتر می شوند. پخش برنامه های شبکه های الجزیره در شبکه های زمینی و کابلی اسرائیل نیز متوقف می شود. با پایان مهلت 45 روزه، این حکم باید تجدید شود. همچنین تجهیزات الجزیره در اسرائیل توقیف و جلوی پخش زنده و دیگر فعالیت های الجزیره در اسرائیل گرفته می شود. 
شبکه الجزیره هم در واکنش با رد این تصمیم دولت اسرائیل گفت که به دادگاه اسرائیل شکایت می کند.

اولین در 28 سال قبل

الجزیره اولین شبکه عربی و عربی زبان بود که 28 سال قبل در اسرائیل دفتر نمایندگی ایجاد و خبرنگار مستقر کرد. الجزیره بعد از راه اندازی در سال 1996 / 1375 ، پخش مستقیم از اسرائیل را شروع و میزبان میهمانان، کارشناسان و مقامات اسرائیلی شد گرچه در سال های اخیر، حضور مقامات اسرائیل در برنامه های زنده الجزیره به صفر نزدیک شد.

در آن سال ها، این کار الجزیره یک تابو شکنی تمام عیار بود به ویژه که دولت قطر به عنوان مالک و تامین کننده مالی آن، دولت اسرائیل را به رسمیت نمی شناخت. آن زمان، این کار الجزیره، به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و شبکه به تلاش برای عادی سازی روابط با اسرائیل متهم شد. در آن مقطع، الجزیره به عنوان رسانه ای لیبرال و مدرن شناخته می شد که در مسیر برنامه دولت قطر برای عادی سازی روابط با اسرائیل گام برمی دارد. به همین دلیل به شدت از سوی فعالان اسلامگرا مورد انتقاد بود. جالب این جاست اکنون بعد از 28 سال، دولت اسرائیل حکم به تعطیلی دفتر الجزیره داد و این تصمیم با مخالفت های زیادی روبه رو شده است. الجزیره حالا اولین شبکه ای است که اسرائیل دفتر آن را تعطيل می کند.



وائل الدحدوح خبرنگار الجزیره در حملات اسرائیل به غزه زخمی شد. چند فرزند و نوه او هم در این حملات کشته شدند


آن زمان شبکه الجزیره ، شبکه ای لیبرال شناخته می شد و حالا شبکه ای اسلامگرا. آن زمان به عنوان حامی عادی سازی روابط با اسرائیل متهم می شد و حالا در جبهه مقابل اسرائیل قرار گرفته است.  
28 سال قبل که الجزیره در اسرائیل دفتر تاسیس کرد هیچ کس فکرش را هم نمی کرد روزی دولت اسرائیل، حکم به تعطیلی آن صادر کند و این تعطیلی با چنین مخالفت و جنجالی در جهان عرب و اسلام روبه رو شود. این در حالی است که معمولا اسرائیل از استقرار دفاتر نمایندگی رسانه های عربی و اسلامی در اسرائیل حمایت می کند.

ممنوعیت الجزیره در اسرائیل را می توان حاصل چند مورد دانست. اول تاثیرگذاری وزیران تندرو در کابینه اسرائیل. کابینه فعلی راست گراترین و تندروترین کابینه تاریخ اسرائیل است. دوم جنگ اسرائیل و حماس در غزه که 3 ویژگی منحصر به فرد دارد. اسرائیل برای اولین بار بعد از 19 سال از عقب نشینی تاریخی از غزه، ‌به این منطقه، حمله زمینی و آن را اشغال کرد. برای اولین بار به دنبال نابودی حماس و کنار راندن آن از حاکمیت بر غزه است. برای اولین بار در حمله به غزه، بحث اسیران پرتعداد اسرائیلی مطرح است. 

الجزیره در این جنگ ، از حماس و مردم غزه در مقابل اسرائیل، حمایت می کند. در حالی که همه رقبا یعنی شبکه های العربیه (وابسته به عربستان سعودی)، اسکای نیوز عربی (وابسته به ابوظبی امارات)، فرانس 24 عربی (وابسته به فرانسه) و بی بی سی عربی، مثل الجزیره، از حماس حمایت نمی کنند. الجزیره برای کشته شدگان فلسطینی در حملات اسرائیل از عنوان شهید و کشتن شدن آنها به دست ارتش اسرائیل را شهادت می خواند.  علاوه بر این،  از ارتش اسرائیل در همه حال با عنوان ارتش اشغالگر و اشغالگران یاد می کند و این برخلاف رویه دیگر شبکه های خبری پرمخاطب عربی و عرب زبان است. 

ارتش اسرائیل در ماه مه 2022 خبرنگار معروف این شبکه "شیرین ابوعاقله" را در جنین (کرانه باختری) به قتل رساند. همچنین در حمله اسرائیل به غزه، "سامر ابودقه" تصویربردار الجزیره کشته شد. حملات اسرائیل  "وائل الدحدوح" مدیر دفتر الجزیره در غزه هم در حملات اسرائیل،‌زخمی و  مجروح شد که پس از از دست دادن تعدادی از اعضای خانواده اش در بمباران قبلی در نوار غزه، از نوار تخلیه شد.


تاثیرات

تعطیلی دفتر الجزیره در اسرائیل به ضرر این شبکه است زیرا در پوشش تحولات اسرائیل و فلسطین به عنوان یکی از نقاط قوت این شبکه تاثیر منفی می گذارد.
پوشش خبری تحولات اسرائیل و فلسطین همیشه یکی از حوزه های اساسی فعالیت این شبکه است به ویژه در 7 ماه اخیر که جنگ غزه، به سوژه اصلی و خبر اول شبکه تبدیل شد. البته نوع پوشش جنگ غزه مورد انتقاداتی نیز قرار گرفته است. منتقدان الجزیره را به پوشش یک طرفه جنگ غزه و پوشش خبری بیش از حد و در نتیجه زدگی مخاطب از این سوژه متهم می کنند.

این تصمیم، به ضرر الجزیره به عنوان پربیننده ترین شبکه خبری ماهواره ای در جهان عرب است زیرا بر فعالیت آن تاثیر منفی می گذارد و همزمان به سود رقبای الجزیره از جمله العربیه و اسکای نیوز عربی است. البته به شرطی که بتوانند از این شرایط به سود خود استفاده کنند که احتمال زیاد بهره نخواهند برد زیرا الجزیره مخاطبان خاص خود را دارد.



 دفتر الجزیره در شهر قدس / اورشلیم 

این تصمیم به ضرر دولت اسرائیل است زیرا الجزیره را به عنوان پربیننده ترین شبکه خبری ماهواره ای در جهان عرب از دست می دهد. الجزیره یکی از کانال های دست اول انتقال خبرها و تحولات اسرائیل برای میلیون ها مخاطب در کشورهای عربی و غیرعربی است. با این تصمیم، اسرائیل خود را از این کانال محروم کرد. همچنین در انتقال خبرهای مربوط به اسرائیل، به ویژه دولت و ارتش، منبع دست اول کنار می رود و الجزیره منبع دست دوم خواهد شد. این شرایط به ضرر همزمان اسرائیل و الجزیره خواهد بود.

دفتر نمایندگی الجزیره در همه کشورهای منطقه حداقل یک بار تاکنون تعطیل شده و این شبکه با این گونه تعطیلی ها بیگانه نیست. با این حال تعطیلی این دفتر در جایی که  برخی در غرب آن را تنها دموکراسی خاورمیانه توصیف می کنند جالب توجه است. گرچه در کشورهای اروپایی نیز بعد از جنگ اوکراین،‌ دفتر شبکه های خبری وابسته به دولت روسیه تعطیل شد.

این تصمیم ممنوعیت به سود تندروها و گروه های افراط گرای ملی و تندرو مذهبی در اسرائیل است زیرا خبرنگاران الجزیره فعالیت های گروه های تندرو اسرائیلی را پوشش می دادند و اشکار می کردند. یکی از مهمترین بخش ها مربوط به حملات ارتش اسرائیل و شهرک نشینان اسرائیلی علیه فلسطینی ها در کرانه باختری و قدس شرقی است.

این تصمیم به سود حماس و دیگر گروه های فلسطینی است چرا که در پوشش خبری فلسطین – اسرائیل، کفه طرف اسرائیلی، تضعیف می شود.
این تصمیم به سود دولت فلسطین (تشکیلات خودگردان)‌ به ریاست محمود عباس است زیرا آنها معتقدند الجزیره، به سود رقیب شان (حماس)‌ فعالیت می کند.

این تصمیم به ضرر مخاطبان شبکه الجزیره است چرا که از دریافت خبرها و اتفاقات اسرائیل به ویژه شهر قدس/ بیت المقدس / اورشلیم ، شهرهای فلسطینی نشین / عرب نشین اسرائیل مثل اشدود و حیفا و منطقه نقب محروم می شوند. ممنوعیت الجزیره در اسرائیل، می تواند پوشش خبری الجزیره در مناطق فلسطینی کرانه باختری و غزه را هم تحت تاثیر منفی قرار دهد. 

ممنوعیت الجزیره به ضرر مردم شهر قدس / اورشلیم/ بیت المقدس است زیرا اسرائیل آن را بخشی از خاک خود و پایتخت خود می داند و فعالیت الجزیره را در آن ممنوع کرده است. این ممنوعیت به ضرر مردم عرب اسرائیل (فلسطینی های اسرائیل)‌ است. 

 الجزیره 


تاسیس الجزیره در سال 1996 / 1375 یک پدیده و نقطه عطف در تاریخ رسانه ای منطقه و جهان است. پدیده ای که تاثیرات آن را می توان در اکثر اتفاقات و تحولات منطقه دید. از جنگ افغانستان و عراق تا حملات اسرائیل به لبنان و  غزه. از بهار عربی تا جنگ سوریه و از محاصره قطر تا بازگشت طالبان.

شبکه الجزیره در قریب به 30 سال، فراز و نشیب بسیاری را طی کرد. با این حال می توان گفت این شبکه هر چه جلوتر رفت از میزان حرفه ای بودن آن (در مقایسه با گذشته اش)‌ کاسته شد. هر چه جلوتر رفت میزان نفوذ دولت قطر بر این شبکه افزایش یافت. کافی است نوع پوشش تحولات و حوادث ایران و سوریه، عربستان سعودی، مصر، بحرین و امارات در الجزیره را با روابط دوحه با  تهران، دمشق، ریاض،‌ قاهره، منامه و ابوظبی مقایسه کرد.


الجزیره یکی از برندهای قطر این شبه جزیره کوچک خلیج فارس است. بیشترین تاثیرات و تغییرات مثبت شبکه الجزیره را باید در جامعه، کشور و دولت قطر در سه دهه اخیر جستجو کرد. گرچه همزمان بزرگترین آسیب را هم دولت قطر به الجزیره وارد کرد؛ دولتی که مالک و تامین کننده مالی آن است. 

با وجود انتقادات مهم به عملکرد الجزیره در مقایسه با شبکه هایی چون بی بی سی عربی و فرانس 24 عربی،‌ الجزیره،‌ حرفه ای ترین شبکه خبری عربی زبان در منطقه است. انتقادات به الجزیره در بخش بی طرفی، استقلال تحریریه و تاثیرگذاری دولت قطر بر این شبکه است. با این حال الجزیره در حوزه هایی مانند تولید خبر و گزارش اختصاصی، پوشش خبری میدانی و به ویژه پخش زنده، فاصله زیادی نسبت به سایر رقبا دارد.

الجزیره با وجود همه انتقادات به عملکرد آن، بخشی از خاطرات تلخ و شیرین مردم خاورمیانه است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: چگونه رسانه قوی داشته باشیم؟  / ایران نیازمند خودکفایی رسانه ای وزیر نفت یا وزیر ابهام بنزینی؟ آیت الله کاظم صدیقی ؛ زنده باد ابهام 10 ویژگی سخنگوی خوب برای قوه قضائیه 10 نکته درباره اختلاس ۲ میلیون دلاری در بندر امام / چرا رسانه ها اختلاس را کشف نکردند؟ / روابط با کانادا را عادی کنید موشک های ایران در آسمان قدس ؛ عکس تاریخی  خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسوولان ایران

دیگر خبرها

  • جزئیات برنامه‌های گرامیداشت سالروز عملیات بازی‌دراز اعلام شد
  • 4 نکته درباره تعطیلی دفتر الجزیره در اسرائیل
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • پخش «رخنه» سریال جدید تلویزیون از امشب
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • واکنش علی مطهری به نوازنده دف زن در مراسم سالگرد پدر
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • یورش پلیس اسرائیل به دفاتر الجزیره پس از تعطیلی این شبکه
  • تجلیل از مربیان نمونه عقیدتی سیاسی در مشهد